top of page
Res0361_straight.jpg

UNIVERRE

ÉÉN GLAS VOOR ALLE WIJNEN

Verretti heeft met Univerre een glas ontworpen dat elke wijn goed tot zijn recht laat komen. In kleur, in aroma’s en in smaak. Een elegant glas met bijzondere technische kenmerken, betaalbaar en van hoge kwaliteit.

TECHNISCH EN KWALITATIEF HOOGWAARDIG

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar de ontwikkeling van het Univerre wijnglas was een uitgebreid proces. In dit glas komen de resultaten van jarenlang onderzoek en experimenten samen in een technisch hoogwaardig ontwerp waarin aan elk detail de grootst mogelijke aandacht is besteed.

 

Eén glas, geschikt voor alle soorten wijn.

  • Verfijnd design

  • Stevig

  • Gemaakt van loodvrij crystalline

  • Betaalbaar

Klik hier voor de afmetingen van het Univerre glas.

Swirl foto rode wijn_bw.png
Kelk Verretti.png

KELK

Het glas heeft een grote kelk waardoor elke wijn kan genieten van voldoende oppervlaktespiegel om genoeg zuurstof te krijgen.

 

De ronding van de kelk is zodanig vormgegeven dat de wijn niet ‘breekt’ bij het walsen.

 

De taps toelopende kelk zorgt voor het behoud van de aroma’s en voorkomt dat de alcohol de boventoon gaat voeren.

STEEL

De dikte van de steel is ontworpen op comfort en kracht. Dus dik genoeg om niet snel te breken, maar die wel prettig aanvoelt en rank genoeg is om het glas er mooi uit te laten zien.

 

De kelk en de voet zijn in de steel versmolten in plaats van zowel onder de kelk als bij de voet. Door maar één smeltpunt te creëren, behoud het glas een vloeiende, naadloze vorm.

 

Steel Verretti.png
Voet Verretti.png

VOET

De voet is volledig in lijn met het elegante ontwerp van de kelk en tegelijk breed genoeg voor een stabiele, stevige balans van het glas, waardoor het niet topzwaar is en niet snel omvalt.

bottom of page