top of page
Voet Verretti_witte achtergrond_over.png

Visie

Fonger aan het woord

“In de beleving van wijn spelen vele factoren een rol, maar niets is zo bepalend als het glas waaruit je drinkt. In een ideale wereld drinken we daarom bij voorkeur onze wijnen in glazen die specifiek voor een druivensoort of specifiek type wijn zijn gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, je wil ook een glas in de kast hebben staan dat iedere wijn topprestaties laat leveren.”

 

“Daarom ben ik een aantal jaren geleden, samen met een topglasmaker, begonnen aan de ontdekkingsreis naar een sterk en functioneel glas. Een glas dat de hoogst haalbare beleving geeft bij het drinken van verschillende wijnen uit één glas. Met het Univerre wijnglas is dat gelukt; een elegant, mooi, duurzaam en betaalbaar glas dat door zijn vorm en materiaaldikte de geur, kleur en smaak van elke type wijn – ook champagne – goed tot zijn recht laat komen.”

Fonger proostend_bw.jpg

Van idee tot glas

2014

Een eerste gedachte

Fonger ziet, dat door het enorme aanbod, het voor de wijnliefhebbers en voor de horeca steeds lastiger wordt een verantwoorde keuze te maken voor goed glaswerk.

2018

De zoektocht begint

Ondanks het grote aanbod is een goed én betaalbaar universeel wijnglas niet te vinden. En dus wordt de beslissing genomen om er zelf een te ontwikkelen. De zoektocht naar een glasarchitect en geschikte producent gaat van start.

bottom of page